Uncategorized

Simona Halep se califică în optimile de finală de la Australian Open

de Mihai Sărmășan

Simona Halep, 27 de ani, 1 WTA, a cedat doar cinci game-uri împotriva veteranei Venus Williams, 38 de ani, 36 WTA, scor 6-2, 6-3, după un joc al liderului mondial foarte precis, aproape fără cusur. La finalul partidei de o oră și 18 minute, Simona a oferit primele declarații, după ce și-a aplaudat cu mult fair-play adversara, împreună cu spectatorii prezenți pe Margaret Court Arena. 

Liderul WTA a spus că acesta a fost cel mai bun meci al său la această ediție a primului Grand Slam al anului și este foarte fericită. Pentru Halep urmează duelul cu favorita principală a turneului de la Melbourne, Serena Williams, iar jucătoarea noastră s-a declarat foarte încântată pentru ca a ajuns în această ipostază.

“Un meci grozav. Cred că am făcut cel mai bun meci al meu aici, în acest an. Sunt fericită de felul în care am jucat Mereu e o provocare să joci împotriva surorilor Williams, aşa că am fost extrem de motivată azi. Cu Serena trebuie să mă bucur de meci, să dau tot ce am mai bun. Nu am nimic de pierdut. Va fi o provocare şi mai mare, dar sunt pregătită pentru ea”, au fost primele cuvinte ale liderului mondial, imediat dupa terminarea partidei.

“Am încercat să mă motivez suplimentar și cred că am jucat foarte bine. Încerc să rămân concentrată pe ceea ce am de făcut, nu am nimic de pierdut. Voi juca împotriva Serenei și va fi o mare provocare”, a spus Simona Halep, apoi, la microfonul Eurosport.

Întrebată despre faptul că s-a prezentat la Australian Open fără un antrenor principal, Simona a mai spus: “Cu siguranță am nevoie de antrenor, mă voi gândi la asta după acest turneu. Mă bucur că am ajuns în această situație și încerc să dau totul la fiecare meci.”