Uncategorized

Simona Halep se califică în optimile de finală de la Miami

de Mihai Sărmășan

Simona Halep a luptat aproape 3 ore şi a reuşit să o elimine pe Polona Hercog, în faţa căreia s-a impus cu 5-7, 7-6, 6-2. În optimile de finală de la Miami, românca o va întâlnipe Venus Williams, care a învins-o în două seturi, scor 6-3, 6-1, pe Daria Kastkina.

La prima întâlnire cu Polona Hercog în circuitul WTA, Simona Halep a acuzat probleme medicale la genunchi, când era condusă cu 3-2, în primul set. După intervenţia medicului, constănţeanca l-a chemat şi pe antrenorul Daniel Dobre, la 4-2 pentru jucătoarea din Slovenia.

În cele din urmă, Halep nu a putut evita pierderea primului set, unul în care a reuşit doar 3 lovituri câştigătoare, a comis foarte multe erori neforţate şi a avut momente de nervozitate.

Setul al doilea a durat mai mult de o oră şi a fost tranşat de Halep abia în tie-break, deşi a avut 5-3 şi serviciul. A fost 7-1 în “prelungiri”, iar de acolo jucătoarea noastră s-a dezlănţuit.

În decisiv, echilibrul s-a rupt repede. A treia jucătoare a lumii s-a impus cu 6-2 şi s-a calificat în optimi la Miami, după două ore şi 45 de minute de joc.

Cea mai bună performanţă a Simonei Halep la turneul din Florida a fost reuşită în 2015, când s-a oprit în semifinale. Pentru a redeveni numărul 1 mondial, românca trebuie să ajungă în finală, fără ca adversara sa din ultimul act să fie Petra Kvitova, sau să câştige trofeul.

sursa: digisport.ro