Uncategorized

Simona Halep se califică în sferturile de finală de la Australian Open

de Mihai Sărmășan

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale Australian Open, după un meci superb cu Elise Mertens.

Românca a luat primul break chiar în game-ul al treilea, din a patra încercare, însă belgianca a revenit și a făcut imediat re-break pentru 3-3. Simo a făcut un nou break pentru 5-4, însă ultimul game a fost unul electrizant. După ce belgianca a salvat trei mingi de set, Simona acerut sprijinul publicului și și-a adjudecat primul set, după 50 de minute.

Halep a început setul secund în forță, cu două breakuri, însă Mertens a revenit și a egalat la 4. După mai multe încercări, Halep a făcut un nou break, cu toate că belgianca a plimbat-o pe tot terenul și a încercat tot ce a putut. Halep a fost prea bună pentru Mertens și a arătat o formă fantastică. Simona s-a impus cu 6-4, 6-4, după o oră și 36 de minute. La acest turneu, Simona nu a pierdut niciun set.

Simona Halep, campioană la Roland Garros în 2018 şi la Wimbledon în 2019, şi-a asigurat un cec de 525.000 de dolari australieni şi 430 de puncte WTA, iar în sferturi o va înfrunta pe câştigătoarea dintre estoniana Anett Kontaveit, cap de serie numărul 28, şi poloneza Iga Swiatek.