Simpozion internaţional de Biospeologie şi Carstologie Teoretică şi Aplicată la Băile Herculane

Institutul de Speologie „Emil Racoviţă” al Academiei Române şi Societatea Română de Speologie şi Carstologie organizează, în perioada 27-30 septembrie 2018, Simpozionul internaţional de Biospeologie şi Carstologie Teoretică şi Aplicată. Manifestarea marchează împlinirea a 150 de ani de la naşterea omului de ştiinţă român Emil Racoviţă, aniversare inclusă în calendarul de evenimente onorate de UNESCO.

La eveniment participă 45 de cercetători din Italia, Polonia, Serbia şi România. Simpozionul se va desfăşura pe mai mai multe secţiuni ştiinţifice şi constă în susţinerea a două lucrări invitate, prezentări orale, o sesiune de postere şi trei sesiuni speciale: biospeologie, biologia solului şi ecologia carstului; geomorfologie, geologie şi hidrogeochimie; paleontologie şi paleoclimatologie.

Lucrările vor avea loc în staţiunea Băile Herculane, judeţul Caraş Severin.

Institutul de Speologie „Emil Racoviţă” al Academiei Române, primul de acest gen din întreaga lume, a fost înfiinţat de savantul Emil Racoviţă (1868-1947), biolog, explorator polar şi fondatorul biospeologiei. Emil Racoviţă a fost ales academician în 1920 şi a fost preşedinte al Academiei Române în perioada 1926-1929.

În semn de omagiu, Banca Naţională a României a lansat în circuitul numismatic pe data de 6 august 2018 o monedă din argint cu tema „150 de ani de la naşterea lui Emil Racoviţă”.

Biroul de presă al Academiei Române

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.