Uncategorized

Simpozion și spectacol aniversar, de Ziua Armatei, la Bistrița

La Bistrița, seria manifestărilor dedicate Zilei Armatei României a cuprins inclusiv un simpozion și un spectacol aniversar găzduite de Cercul Militar Județean Bistrița-Năsăud, în 24 octombrie 2019. Evenimentul a fost deschis pe acordurile Imnului Național interpretat de Corul Batalionului 812 Infanterie ,,Șoimii Carpaților” Bistrița și a continuat cu alocuțiunea locțiitorului Brigăzii 81 Mecanizate ,,General Grigore Bălan”, colonel doctor Ioan-Marian Cristurean.

Au urmat apoi două prezentări susținute de profesorul de istorie Dănuț Archiudean, care a punctat semnificația Zilei de 25 octombrie, și de maiorul Daniel Galben care a vorbit despre acțiunile Armatei României la 25 octombrie 1944. În continuarea simpozionului, Adrian Onofrei, consilier superior în cadrul Direcţiei Judeţene a Arhivelor Naţionale Bistriţa a prezentat  lucrarea: ,,25 Octombrie – Garnizoana Bistriţa – Sfere de influenţă postbelice – Cazul judeţului autonom Năsăud (Octombrie 1944 – Aprilie 1945)”, iar elevul Vlad Adrian Pop, de la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” și-a prezentat cartea „Am fost un vânător de munte”, pe care a scris-o după însemnările străbunicului său, plutonierul major Gheorghe Mărgineanu, veteran al celui de-al Doilea Război Mondial, căruia i-a și dedicat-o.

Partea a două a evenimentului a cuprins un spectacol artistic susținut de Ansamblul Folcloric „Doiniţa” al Cercului Militar Bistriţa, a solistele de muzică populară Simona Pop Labiş şi Nicoleta Pop,  Muzica  Militară a garnizoanei Bistrița şi Corul Batalionului 812 Infanterie.

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni şi interior

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni şi oameni în picioare

Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane

Este posibil ca imaginea să conţină: 6 persoane, oameni pe scenă şi oameni în picioare

Este posibil ca imaginea să conţină: 15 persoane, oameni stând jos

Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, oameni pe scenă