Şoferul care avea număr de înmatriculare cu celebrul mesaj la adresa PSD, a rămas fără permis auto și fără plăcuţe

Răzvan Ștefănescu, posesorul autoturismului care avea în loc de număr de înmatriculare un mesaj obscen la adresa PSD, a rămas fără permis auto.

Cei de la Brigada Rutieră spun că plăcuţele din înmatriculare nu ar fi conforme cu legea din România, pentru că nu conţin niciun număr. De asemenea, poliţiştii i-au cerut bărbatului şi cel de al doilea set de numere. Automobilul este înmatriculat în Suedia.

,,Mi se pare abuziv, hărţuire. Nici măcar nu au verificat maşina. Le-am dat actele şi după două minute mi-au spus că maşina nu e înscrisă legal. Nu ai timp să verific în două minute. Au venit direct pe mine, ştiau ce trebuie să facă”, a spus Răzvan Ștefănescu.

Ambasada Suediei la Bucureşti a reacţionat la acest subiect, pe Facebook. Suedezii spun că, pe teritoriul Uniunii Europene, o maşină poate circula cu plăcuţele atipice, în schimb, şoferul trebuie să aibă în permanenţa asupra sa documentele care să ateste că are şi numere de înmatriculare normale.

Poliţiştii efectuează cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 3, pentru stabilirea situaţiei de fapt şi a regimului de circulaţie internaţională pe teritoriul statelor Uniunii Europene.

Sursa citată adaugă că această adresă a fost întocmită în urma unei informări trimise Poliţiei Române, prin canalele de cooperare poliţienească internaţională, de autorităţile suedeze (Biroul Interpol Stockholm), în care se menţiona faptul că numărul de înmatriculare în cauză este valabil doar pe teritoriul naţional al Suediei, nefiind valabil pe teritoriul altor state.

Poliţia susţine că art. 36, alin. (3), cu trimitere la pct. 1 din Anexa nr. 2 din Convenţia de la Viena (8 noiembrie 1968) ratificată de România prin Decretul nr. 318 din 1980, stipulează că ,,numărul de înmatriculare prevăzut la art. 35 şi 36 ale Convenţiei trebuie să fie compus fie din cifre, fie din cifre şi litere (…)”, context în care se confirmă lipsa de valabilitate a numărului aplicat pe autoturism şi astfel permisiunea de a folosi, pe teritoriul României, doar numărul permanent, care figurează şi în bazele de date.

Presa a difuzat imagini cu un autoturism care circula prin România având numere de înmatriculare personalizate, ce conţineau injurii la adresa PSD.

Ambasada Suediei în România a dorit ,,să clarifice faptul că numere de înmatriculare personalizate emise de Agenţia de Transport Suedeză sunt valabile în interiorul Uniunii Europene”.

Misiunea diplomatică precizează că ,,numerele de înmatriculare personalizate trebuie să fie mereu însoţite de documente oficiale atât pentru numerele originale, cât şi pentru cele personalizate”.

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

2 Comments

  1. Fake news. Minciuni. Un articol nesemnat. Dezinformare psdista. Huooo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.