ACTUALITATE, Uncategorized

Sondaj IMAS: PSD a picat sub 25%. PNL a ajuns la egalitate cu PSD. Cât a crescut Alianţa USR-PLUS

PSD a coborât sub pragul de 25%, potrivit unui sondaj realizat de IMAS la comanda Europa FM privind intenţia de vot la alegerile europarlamentare. PNL a ajuns la egalitate cu PSD. Alianţa USR-PLUS a atins 18%, suma celor două partide. Pro România, condus de Victor Ponta, a sărit de 13%, în timp ce ALDE înregistrează 12,5%. Sub pragul electoral, dar la limită, ar fi UDMR şi PMP. ”Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlament European, adică alegeri europarlamentare, și v-ați prezenta la vot, cu ce partid ați vota?”
Procentele se modifică atunci când sunt luate în calcul doar opțiunile valide, adică ale respondenților care și-au manifestat și intenția de a merge la vot:

În perioada 23-26 mai, cetăţenii din statele membre UE vor alege, prin vot direct, noul Parlament European. Alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European se vor desfăşura pe 26 mai. Este a patra oară, de la aderarea României la Uniunea Europeană, când sunt organizate în România alegeri pentru Parlamentul European. Scrutinele anterioare au avut loc în noiembrie 2007, iunie 2009 şi mai 2014.

Alegerile europarlamentare ne costă 252 de milioane de lei. Aceste fonduri vor fi repartizate instituţiilor cu atribuţii în organizarea alegerilor: Secretariatul General al Guvernului, Autoritatea Electorală Permanentă, Ministerul Afacerilor Externe și Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

Dacă în weekend ar avea loc alegeri prezidențiale, rezultatele ar fi astfel:


În cazul alegerilor parlamentare, dacă acestea ar avea loc duminică, rezultatele ar arăta astfel:

Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM pe un eșantion de 1010 persoane cu vârste de 18ani și peste, în perioada 1-21 februarie 2019. Interviurile au fost realizate prin telefon,utilizând metodaCATI (Computer Assisted Telephone Interviewing). Marja de eroare este de +/- 3%. Eşantionul este probabilist, multistratificat, cu extragere aleatoare a persoanei.

sursa: europafm.ro