DIN TRANSILVANIA

Spitalul Județean de Urgență Bistrița a achiziționat două aparate ultraperformante

Spitalul Județean de  Urgență Bistrița a fost inclus în programul național de sănătate “Acțiunea prioritară pentru tratamentul intervențional al 𝐀𝐕𝐂”, la începutul acestui an.

În urma acestui program s-a reușit achiziționarea aparatului de ultrasonografie Doppler cu sonde pentru examenul extracranian al arterelor cervicocerebrale și a unui aparat sistem Doppler transcranian pentru examenul transcranian al arterelor cerebrale.

„Aceste noi achiziții permit identificarea cauzei 𝐀𝐕𝐂, evaluarea corespunzătoare a pacienților, dar și tratamentul țintit pentru a preveni reapariția bolii. De asemenea, pot fi evaluate persoane care suferă de o boală care crește riscul apariției 𝐀𝐕𝐂, dar și persoanele care manifestă simptome precum tinitus, tulburări de vedere, vertij sau amorțeli ale membrelor.

Cât despre programul național în care a fost inclus și spitalul nostru, coordonat de d-na Dr. Oana Toma, medic specialist neurolog, acesta își dovedește eficiența, mulți pacienți care au beneficiat de tratament intervențional în caz de 𝐀𝐕𝐂 fiind recuperați.”, a declarat Dr. Gabriela Deak, director medical la Spitalul Judeţean

Investiția în valoare de 749.516 lei (156.845 euro) este realizată de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud.

sursa: Facebook Emil Radu Moldovan