Uncategorized

Sprinturile frumoase ale unei capre negre filmate într-o zonă muntoasă din Parcul Natural Bucegi. VIDEO

de Mihai Sărmășan

Angajații ROMSILVA au surprins într-o filmare video sprinturile frumoase ale unei capre negre într-o zonă muntoasă din Parcul Natural Bucegi. Specialiștii estimează că în parc există o populație de circa 500 de exemplare de capră neagră.

Sprinturile unei capre negre în Parcul Natural Bucegi din cadrul Romsilva

Sprinturile frumoase ale unei capre negre filmate de colegii noștri Valentin Bălan și Răzvan Olteanu într-o zonă muntoasă din Parcul Natural BucegiSpecialiștii estimează că în parc există o populație de circa 500 de exemplare de capră neagră. Capra Neagră are habitatul în zonele stâncoase montane din Europa. Grație musculaturii foarte dezvoltate și a copitelor despicate, capra neagră se poate deplasa cu ușurință în zone stâncoase, inaccesibile altor specii, unde-și procură hrana și se refugiază din fața prădătorilor. Parcul Natural Bucegi, situat în centrul țării, este unul din cele 22 de parcuri administrate de Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva, având o suprafață de peste 32.000 de hectare, din care aproape 21.500 de hectare sunt #păduri.Pe raza parcului sunt amenajate 52 de trasee turistice pe patru magistrale care străbat întregul parc, marcate cu benzi roșii, galbene și albastre și cruce albastră.Credit video: Valentin Bălan și Răzvan Olteanu, Parcul Natural Bucegi*****Chamois in Bucegi Natural Park, in #Romania#DezvoltareDurabilă #AriiProtejate #ConteazăPentruViitor #România #Bucegi

Publicată de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva pe Vineri, 28 decembrie 2018

Capra Neagră are habitatul în zonele stâncoase montane din Europa. Grație musculaturii foarte dezvoltate și a copitelor despicate, capra neagră se poate deplasa cu ușurință în zone stâncoase, inaccesibile altor specii, unde-și procură hrana și se refugiază din fața prădătorilor.

Parcul Natural Bucegi, situat în centrul țării, este unul din cele 22 de parcuri administrate de Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva, având o suprafață de peste 32.000 de hectare, din care aproape 21.500 de hectare sunt #păduri.

Pe raza parcului sunt amenajate 52 de trasee turistice pe patru magistrale care străbat întregul parc, marcate cu benzi roșii, galbene și albastre și cruce albastră.

sursa video: Valentin Bălan și Răzvan Olteanu, Parcul Natural Bucegi