DIN TRANSILVANIA, Uncategorized

Subofițerul anului 2019 este un militar din Brigada 81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan”

Recent, la sediul Statului Major al Forțelor Terestre din București a avut loc ceremonia de decernare a premiilor la competiția militar-aplicativă ,,Soldatul/Subofițerul anului 2019”. Au fost premiați cei mai buni militari, soldați și subofițeri, care au cucerit primele locuri la etapa finală a acestei competiții, desfășurată în perioada 11-15 noiembrie în Poligonul Crasna (județul Sălaj).

La secțiunea ,,Subofițerul anului 2019”, locul I a fost câștigat de un militar din cadrul Brigăzii 81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan”, respectiv plutonierul Cătălin  Sever Gîju, angajat al Batalionului 814 Tancuri ,,Mihai Vodă” dislocat la  Turda”. Pe lângă titlul de ,,Subofițerul anului 2019”, militarul a primit și Emblema de Onoare a Forțelor Terestre.

Pentru a fi desemnat cel mai bun subofițer din cadrul Forțelor Terestre Române, plutonierul Cătălin Sever Gîju a avut de susținut următoarele probe: Proba teoretică (verificarea cunoştinţelor la limba engleză şi la pregătirea militară generală), proba de educaţie fizică militară (alergare pe o distanță de 3 km și executarea de flotări și abdomene), proba de prezentare în fața comisiei, ședință de tragere cu masca pe figură, proba surpriză (ambuscadă la care militarii au trebuit să răspundă cu foc, să-și consolideze poziția și să inițieze contraatacul) și  proba  traseului de teren, pe parcursul celei din urmă, militarii fiind verificați la instrucția de front, topografie, CBRN, instrucție genistică,  instrucţie sanitară şi instrucţie de comunicaţii şi informatică.

De-a lungul timpului, mai mulți militari din Brigada 81 Mecanizată au obținut locuri fruntașe la concursurile militar-aplicative. Această brigadă are comandamentul la Bistrița și batalioane  dislocate la Arad, Bistrița, Dej, Prundu Bârgăului și Turda.

,,Brigada 81 dă în acest an cel mai bun subofițer din Forțele Terestre Române. Suntem mândri de colegul nostru, plutonier Sever Gîju din cadrul #Batalionului814Tancuri “Mihai Vodă” pentru obținerea titlului de „Subofiţerul Anului”! Felicitări, multă sănătate și succes în carieră!” au scris pe Facebook reprezentanții Brigăzii 81 Mecanizată.

Sursă foto: Forțele Terestre Române (FB)Este posibil ca imaginea să conţină: 3 persoane

Este posibil ca imaginea să conţină: 4 persoane

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Vremea in lume

Berlin Berlin Germany
Predominant însorit
Predominant însorit
6°C
Vânt: 11 km/h V