LIFESTYLE, Uncategorized

Țara noastră va testa un vaccin experimental împotriva coronavirusului

Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului „Matei Balş” din București, a declarat la o televiziune de știri că România va testa, în următoarele luni, un vaccin experimental împotriva coronavirusului. Vaccinul este produs în Marea Britanie, iar în prezent acesta se testează pe voluntari în SUA și Regatul Unit.

,, Noi, de la Matei Balş, avem deja o colaborare în acest sens şi urmează să primim protocolul de colaborare pentru a putea pune în experiment acest nou vaccin. (…) Este un vaccin făcut prin inginerie genetică. S-au identificat structurile de la nivelul virusului care pot genera anticorpii protectori şi este un vaccin care se referă populaţiei care nu a trecut prin infecţie. De aceea, avem nevoie de testele acelea rapide ca să putem să identificăm persoanele. Noi ne gândim ca într-o lună de zile să fim în posesia tuturor documentelor pentru a putea face primele evaluări de voluntari. Îl vom lua din Marea Britanie”a declarat Streinu-Cercel citat de https://www.mediafax.ro/.

Primele teste în țara noastră ar putea fi făzute cel mai repede peste o lună, când vor fi date toate avizele de către Agenția Națională a Medicamentului și vaccinul va ajunge în țară. Vaccinul este destinat populației care nu a fost infectată cu noul coronavirus.