Teodor Meleșcanu ocupă nelegal funcția de președinte al Senatului

Curtea Constituțională a României a decis, în urma unei sesizări depuse de parlamentarii PNL, PMP, UDMR si ALDE, că alegerea lui Teodor Meleșcanu la șefia Senatului nu s-a făcut în mod constituțional și că, în acest caz, nu a fost respectat regulamentul Senatului. Meleșcanu, senator ALDE la data de 10 septembrie când a fost ales să conducă Senatul României, a fost ales la propunerea și cu susținerea PSD, atunci la guvernare, în timp ce ALDE a susținut un alt candidat. După ce a fost ales în această funcție, Meleșcanu a demisionat din ALDE și s-a afliliat grupului parlamentar PSD.

Teodor Meleșcanu  afirmă, la aflarea verdictului CCR, că nu demisionează din funcție, că va aștepta publicarea deciziei în Monitorul Oficial și, apoi, va lua cea mai bună decizie.

,,Așteptăm ca decizia să ne fie comunicată, inclusiv motivarea acesteia și publicată în Monitorul Oficial al României. Având în vedere că este o premieră, asteptăm considerentele Curții Constituționale pentru a proceda în consecință.
Până la publicarea în Monitorul Oficial a deciziei CCR îmi asum în continuare prerogativele pe care le am. După publicare, vom face consultările politice necesare pentru a găsi cea mai bună soluție” a scris Meleșcanu pe Facebook.

Recommended For You

About the Author: Rusu Cristina