ACTUALITATE, DIN TRANSILVANIA, Uncategorized

Teodora Hedeș, (student AFT): Militarii bistrițeni mi-au inspirat respect, devotament și onoare, de aceea m-am decis să îmbrac haina militară

În ultimii ani, tot mai mult tineri absolvenți ai unor licee civile se îndreaptă spre școlile militare de ofițeri sau subofițeri, dornici să îmbrace haina militară și să aibă o carieră în Armata României. Este și cazul Teodorei Hedeș, o tânără absolventă a Colegiului Tehnic Infoel din Bistrița, care a fost admisă recent la Academia Forțelor Terestre ,,Nicolae Bălcescu” din Sibiu.

De la dorința de a deveni ofițer al Armatei României până la împlinirea visului de a ajunge pe băncile uneia dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ militar din țară este un drum dificil, de multe ori, de aceea am întrebat-o pe tânăra studentă ce a determinat-o să aleagă cariera militară și cât de grea a fost procedura de recrutare și selecție.

,,În ultimul an de liceu, m-am lovit de acele semne de întrebare pe care și le pune fiecare viitor student “Ce voi face mai departe? Unde îmi pot îndrepta atenția? În ce domeniu îmi pot folosi competențele pentru a ajuta lumea din jurul meu?”  Astfel am început documentarea în cadrul activităților de orientare școlară și profesională, am luat contact cu multitudinea de posibilități pe care le ai ca și absolvent de liceu și am realizat că dacă ești dispus să muncești, să depui un anumit efort, poți să-ți împlinești visul și să ajungi ceea ce îți dorești. 

În ciuda faptului că aveam atâtea posibilități, am fost nehotărâtă până când, într-o zi, la școală,  ne-a fost prezentată, de către reprezentanții CMJ Bistrița-Năsăud, oferta de școlarizare a instituțiilor militare de învățământ superior, iar ideea de a deveni student militar m-a pus serios pe gânduri. Participând la multe  activități în perioada liceului, alături de militarii din cadrul Brigăzii 81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan”, am avut ocazia să admir de fiecare dată imaginea frumoasă a unei instituții bine organizate, militarii  inspirându-mi, în același timp, multă seriozitate, respect, devotament și onoare. Într-un final, am hotărât că vreau să urmez cursurile unei instituții militare, pentru a reuși, la rândul meu, să îmbrac uniforma militară și să fac parte din rândurile militarilor Armatei României. 

Pe parcursul pregătirii și susținerii probelor de selecție, am realizat că trebuie să muncești foarte mult pentru a realiza lucruri mărețe, dar m-am putut bucura de susținerea familei și a prietenilor care au fost alături de mine pe tot parcursul ,,traseului” pe care l-am ales. Proba sportivă și examinarea psihologică au trecut destul de repede, dar, din cauza situației în care ne aflăm, examenele de admitere au fost anulate, iar repartizarea a fost realizată cu ajutorul notelor de la examenul de bacalaureat, ceea ce a însemnat emoții destul de mari până la anunțarea rezultatelor. 

În cele din urmă, după mai multe săptămâni de așteptare, am aflat că am fost  admisă la Academia Fortelor Terestre ,,Nicolae Bălcescu” din Sibiu, domeniul de studii ,,Inginerie și management”, cel la care am optat dat fiind faptul că am terminat un liceu cu profil economic.

 Vestea m-a bucurat foarte mult, sunt foarte fericită în aceste zile, deoarece este momentul în care simt că tot efortul meu a fost răsplătit. Familia mea se bucură enorm pentru mine, iar eu sunt mulțumită că am reușit să-i fac mândri pe cei dragi. Sunt conștientă că urmează un drum lung pentru a ajunge cu adevărat un militar destoinic, dar sunt pregătită să îl duc până la capăt și să-mi construiesc o carieră de succes în Armata României”

Felicitări și mult succes, Teodora!