Uncategorized

Tibi Ușeriu, din nou la startul Yukon Arctic Ultra

Peste o oră, mai precis la 20.30 ora României, Tibi Ușeriu ia startul la Yukon Arctic Ultra, cel mai dur maraton de pe planetă, desfășurat în Canada, dincolo de Cercul Polar de Nord, competiție la care a fost nevoit să abandoneze anul trecut, din cauza degerăturilor de la picioare.

,,Astăzi, la ora noastră 20:30, Tibi Useriu va lua din nou startul la Yukon Arctic Ultra, o cursă de alergare în condiții extreme de la Cercul Polar. Tibi a făcut o primă încercare anul trecut la această nouă competiție pentru el și, după doar 100 km, a abandonat din pricina câtorva degerături.

Dar, așa cum deja ne-a obișnuit, va ataca din nou această competiție, cu gândul să se răzbune pe trecut și să reziste cât mai mult, poate chiar până la capăt!

De fiecare dată când Tibi a fost acolo, în ținuturile înghețate, a reușit să ne unească toate emoțiile într-un mod special. L-am urmărit cu sufletul la gură. Poate acesta este motivul pentru care el acum aleargă pentru Via Transilvanica – un drum lung care unește toate emoțiile, culturile și locurile pe care această țară minunată le are de oferit lumii.

Noi vă vom ține la curent cu toate noutățile primite de la el. Până la capăt, Tibi!” este mesajul Asociației Tășuleasa Social pentru care aleargă Tibi în iadul alb.

Cu puține minute înainte de startul competiției, Tibi Ușeriu a postat pe pagina de Facebook, următorul mesaj pentru susținători:

,,Un lucru îmi stă în gât ca un os de pește și anume “Lucrul început și nedus la capăt”. Uneori în acest ‘nedus la capăt’ apare fiindcă eșecul și-a vârât coada în poveste. Ca mine, la Yukon Arctic https://arcticultra.de/ anul trecut când am înghețat, fără măcar să-mi dau seama.

Drept urmare, am fost scos automat din cursa pe care îmi propusesem să o duc la capăt. Și am fost trimis la spital. M-am simțit cam ridicol, recunosc. Am venit acasă cu coada între picioare. Supărat pe mine, pe lume. Mi-a trecut, dar n-am uitat.

Ce e de fapt un eșec? Un profesor dur, care adoră să-ți dea lecții usturătoare, pe care le ții minte toată viața. Un eșec nu e un capăt de drum. E parte dintr-un proces de învățare. Dacă eșecul te încurcă în drumul tău spre glorie, poate că e timpul să înveți ceva, să te smerești mai mult. Mereu îmi repet asta când o dau de gard.

Am venit aici la Yukon Arctic din nou. Sunt aproape de start, dar cu gândul la finiș. Va fi greu. Plec însă cu speranța să duc la bun sfârșit ce am început. Am în minte o listă lungă de oameni dragi, susținători, suporteri. Am în minte Via Transilvanica https://www.viatransilvanica.com/, poate cel mai frumos proiect în derulare în care suntem implicați noi toți, cei de la Tășuleasa. https://www.tasuleasasocial.ro/

O să-mi hrănesc sufletul nu doar cu gheață și adrenalină, ci și cu gânduri calde, luminoase. Deocamdată, le trimit înspre voi toți, cei de acasă. Abia aștept să înceapă distracția! Multumesc Aliat Auto pentru susținere” a scris Tibi Ușeriu înainte de a se avânta prin gerul și nămeții din apropierea Polului Nord.

Sursă foto: Tasuleasa Social-Facebook