Tineri din Câmpulung Muscel au transformat un parc al orașului în bibliotecă

Un grup de 20 de tineri din Câmpulung Muscel au lucrat câteva zile pentru a picta pe treptele Parcului Ștefănești din Câmpulung (județul Argeș) titluri ale celor mai cunoscute cărți di literatura română și universală. Astfel, tinerii ce fac parte din clubul ,,Leolution” Câmpulung au pictat 98 de titluri prin care cei ce străbat treptele parcului sunt invitați la lectură. În parc sunt 100 de scări, dar două dintre acestea nu au putut fi pictate din cauza stării avansate de degradare. 

,,În decursul a 4 zile ne-am pus sufletul în proiectul ,,Vandalism Elegant “ pe care am ales entuziasmați să îl ducem la bun sfârșit! Așa că am decis să transformăm un parc deosebit, cu potențial, din Câmpulung Muscel, într-un parc cu personalitate, pe unde să iți facă plăcere să treci, ba chiar să te oprești să admiri a noastră ,, altfel de invitație la lectură”. Am ales diferite volume pe care le considerăm demne de a fi ,, trăite “ citindu-le, și din scările din parcul Ștefănescu, ce urcă la complexul Ciobănașu am făcut o adevarată bibliotecă!

Poate părea ceva simplu, însă toată ideea în sine este foarte complexă. Fiecare treaptă ascunde o poveste ce așteaptă să fie descoperită! O pată de culoare într-un ansamblu ce devenea fad. Oameni au trecut și ne-au susținut inițiativa, au fotografiat și au vrut să facă această activitate cunoscută. Sperăm ca treptele ce spun povești să aibă un impact cât mai mare și să ajungă la inimile trecătorilor!” au scris tinerii pictori pe pagina de Facebook a clubului din care fac parte!
Cei care străbat acum treptele pictate de acești tineri, apreciază munca lor. Și, poate astfel,  învață și puțină literatură!
Sursă foto: facebook.com/ Leolution Câmpulung
Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, pantofi şi în aer liber
Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, oameni în picioare şi în aer liber
Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, oameni stând jos, copil şi în aer liber
Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, oameni stând jos, copac, copil, plantă, în aer liber şi natură
Este posibil ca imaginea să conţină: în aer liber

Recommended For You

About the Author: Rusu Cristina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.