Tinerii pot să se iniţieze în tainele yachtingului

Federaţia Română de Yachting (FRY) felicită Clubul Sportiv Municipal Bucureşti pentru demersul făcut pentru promovarea yachtingului la nivel naţional prin înfiinţarea secţiei de yachting, dezvoltarea yachtingului deschizând drumul carierelor nautice la nivel mondial.
CSMB a reuşit performanţa ca, din primul an al înfiinţării secţiei să legitimeze sportivi care au participat la competiţiile naţionale, clubul investind în achiziţia de ambarcaţiuni cu vele, plăci de windsurf şi ambarcaţiune de urmărire şi salvare cu motor. Astfel, clubul este pregătit să-i primească pe cei care doresc să se iniţieze în tainele sportului cu vele la baza sa sportiva de pe Lacul Herastrău.

FRY recunoaşte contribuţia CSMB atât la nivelul sportului de performanţă cât şi, la nivelul chiar mai important al promovării pe termen lung, în rândul copiilor şi a tinerilor, a tradiţiilor nautice. Yachtingul reprezintă un vector al consolidării carierelor nautice la nivel mondial. Prin practicarea yachtingului, copiii şi tinerii beneficiază de o specializare timpurie în domeniul naval. Este recunoscut, atât la nivel mondial cât şi la nivel naţional, ca un număr semnificativ de sportivi de la yachting, odata ce încheie cariera sportiva se specializează în cadrul instituţiilor de învăţământ superior pentru a obţine calificările necesare pentru profesiile aferente activităţilor din transporturile de mărfuri sau persoane, de turism nautic, sportive şi a celor de exploatare portuară – maritimă şi fluvială. Mai pe scurt, prin practicarea yachtingului, copiii şi tinerii pot urma mai uşor o carieră în domeniul nautic. Cu toate ca secţia de yachting a CSMB este înfiinţată de puţin timp, sportivii clubului au participat deja la competiţii naţionale şi au reuşit să obţină şi locuri pe podium. Cea mai recentă performanţă a fost primul loc la Cupa ‘Unu Mai’, prima competiţie de yachting din acest an desfăşurată pe lacul Herăstrău, în urmă cu o săptămână.

Departamentul de Comunicare şi Relaţii Publice al FRY

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.