Tradiții pe mapamond în prima zi de școală

Începutul unui nou an școlar este emoționant pentru majoritatea copiilor din întreaga lume și este marcat diferit de la un stat la altul, în funcție de tradițiile culturale și economice ale acestora. Prezentăm mai jos, câteva dintre aceste tradiții.

În unele regiuni ale Germaniei, copiii primesc în prima zi de școală un cornet cu dulciuri. În Rusia, anul școlar începe întotdeauna pe data de 12 septembire, chiar și dacă e zi de weekend, această zi purtând numele de ,,Ziua Științei”.

În Noua Zeelandă, anul școlar începe în luna februarie, iar de la ceremonia de deschidere nu lipsesc dansurile războinice ce reflectă cultura populației indigene Maori. În schimb, în India, prima zi de școală coincide cu începutul sezonului musonic. În această primă zi de școală, copiii indieni primesc ghiozgane pline cu rechizite, umbrele colorate și dulciuri.

Prima zi de școală începe în Japonia în luna aprilie. În prima zi de școală, clasele de elevi fac câte o fotografie la poarta școlii, apoi se duc la ceremonia din sala de sport. Elevii poartă uniforme noi, iar mamele vestitele kimonouri. În acest stat asiatic, educația este o prioritate națională, meseria de profesor fiind printre cele mai respectate și mai bine plătite. Se spune că toți japonezii trebuie să se încline în fața împăratului, care este șeful statului, mai puțin profesorii. În primii ani de școală, în Japonia se pune mare accent pe dezvoltarea caracterului și mai puțin pe cunoștințe. Pe tot parcursul școlii, elevii japonezi fac curățenie în sălile de clasă.

În China, anul școlar debutează la începutul lui septembrie, festivitățile de deschidere a acestuia fiind adevărate spectacole închinate partidului și conducătorului comunist al statului. Cu toate acestea, seriozitatea e mare în școlile chineze, iar în zilele cu examene naționale, părinții sunt liberi de la serviciu.

Sursă foto: sfatulpărinților.ro

Recommended For You

About the Author: Rusu Cristina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.