Uncategorized

Transilvania frumoasă – Cetatea Râșnov. FOTO

de Mihai Sărmășan

Prietenul nostru, fotograful bistrițean Darius Cîrmaci, a realizat  o serie de fotografii care surprind superbele peisaje din zona Cetății Râșnovului . Acesta a postat imaginile pe contul său personal de Facebook, alături de următorul mesaj:

“Cetatea Râșnov este ansamblul fortificat situat pe dealul calcaros aflat la sudul orașului Râșnov din județul Brașov, unul din cele mai bine păstrate ansambluri fortificate din Transilvania. Cele mai vechi structuri păstrate până în prezent datează din secolul al XIV-lea, probabil pe locul fortificației din lemn ridicate de Cavalerii Teutoni la începutul sec. al XIII-lea.

Cetatea Râşnov a constituit locaţia unor mari producţii cinematografice româneştvi, precum Dacii (1966) şi Nemuritorii (1974), ambele în regia lui Sergiu Nicolaescu. Oraşul a devenit celebru după ce în zonă s-a filmat Cold Moutain, peliculă nominalizată la Oscar si scene pentru filmul Regele Scorpion.

Sezonul al V-lea al producţiei americane „DragonHeart”, realizat de Universal Pictures, a avut filmari în incinta Cetăţii Râşnov din 1 până pe 10 noiembrie.”

sursa foto ți text: Facebook Darius Cîrmaci