LIFESTYLE, Uncategorized

,,Treceți batalioane române Carpații”, cântat de militarii din Legiunea Străină. Video

 

Câțiva militari din Legiunea Străină, celebra armată franceză alcătuită din soldați cu etnii dintre cele mai diferite, apar într-un videoclip încărcat pe YouTube sub denumirea de ,,Chant Legion Etrangere”, în timp ce cântă ,,Treceți batalioane române Carpații”, unul dintre cele mai frumoase cântece patriotice românești.

Utilizatorul de youtube ce a încărcat acest videoclip precizează că el a realizat filmarea și explică în felul următor: ,,La început pentru alte națiuni adică cei care nu se trag din neam latin se învață cântecul fonetic și încet se prinde. Cântece sunt o mulțime și aici depinde de caporalii secțiunilor și ce nații sunt. Ei îi învață imnurile țărilor lor“.

Unii dintre cei care au vizionat videoclipul se întreabă dacă acesta nu este, cumva, un fake. Ne-am întrebat și noi același lucru și, de aceea, am apelat la o sursă, un fost militar român din regiunea străină, care a acceptat, sub protecția anonimatului, să ne lămurească dacă într-adevăr militarii din Legiunea Străină sunt cei ce cântă ,,Treceți batalioane române Carpații”, în înregistrarea video de mai jos.

Iată o parte a dialogului dintre noi și fostul militar din Legiunea Străină: 

Reporter: Ce părere ai, este reală această înregistrare sau este un fake?

Fost legionar: Binențeles că întregistrarea este reală. O spun 100%, până și ecoul care se aude îmi aduce aminte de acest regiment. Filmarea este făcută în regimentul de instructie de la Legiune, al 4-lea regiment străin (4eme RE, Regiment Etrangere), din Castelnaudary. 

Reporter: Cum de sună atât de bine acest cântec interpretat de militari străini care au etnii dintre cele mai diverse?

Fost militar în Legiunea Străină: Stai liniștită, precis sunt câțiva români acolo care dau tonul.

Reporter: Cum s-a ajuns ca militarii din Legiune să cânte acest cântec românesc?

Fost militar în Legiunea Străină: Precis un gradat român  a cerut acordul ofițerilor și cântecul este inclus în programul de disciplină de la Castelnaudary. Mai sunt și cântece interpretate în germană.

Reporter: Dar nu înțeleg cum a fost filmat, e permis așa ceva?

Fost militar în L.S.  Nu e permisă filmarea, dar se vede că această înregistrare a fost făcută pe ascuns.

Istoria cântecului ,,Treceți batalioane române Carpații” se pierde în negura vremurilor. Nu se știe cu exactitate când a apărut acest cântec, cine a scris versurile și cine a compus muzica. Se pare însă că varianta originală a acestui cântec avea doar trei strofe și ar fi fost scrisă în timpul Primului Război Mondial.

Text: Cristina Rusu
Sursă foto/video: YouTube