Uncategorized

Trenul Orient Express a ajuns la București cu două ore întârziere. Locomotiva CFR care-l tracta de la intrarea în țară, s-a defectat

Celebrul tren Orient Express, care a pornit din Paris în 24 august pentru a străbate continentul european, a ajuns ieri, cu întârziere de două ore în Gara de Nord din București. Întârzierea a fost cauzată de faptul că locomotiva care a preluat trenul în gara Curtici, la intrarea în țară, s-a defectat în gara Vânători din județul Mureș, după cum au declarat reprezentanții CFR pentru Economica.net. Astfel, pasagerii din Orient Express, în cea mai amre parte, turiști britanici și americani, au avut de așteptat două ore până a fost adusă o altă locomotivă de la Brașov care a preluat trenul.

Trenul de lux Orient Express străbate anual, o singură dată, continentul pe ruta:  Paris – Viena – Budapesta – Sinaia – Bucureşti – Varna – Istanbul – Bucureşti – Sinaia – Budapesta – Viena – Veneţia. Prima călătorie a trenului a avut loc în anul 1883, celebritatea acestuia datorându-se și romanului de mare succes ,,Crima din Orient Expres” al scriitoarei Agatha Christie.

În România, Orient Express-ul oprește, pentru mai multe ore la Sinaia, pentru ca turiștii pe acre-i transportă să viziteze Castelul Peleș și Mănăstirea Sinaia.

Sursă foto: youtube