Uncategorized

Tudorel Toader o propune din nou pe Adina Florea la DNA

Ministrul Jutiției, Tudorel Toader, îi va trimite președintelui Klaus Iohannis, pe 27 decembrie, documentele pentru a încheia procedura revocării procurorului general, Augustin Lazăr. În plus, o va propune din nou la șefia DNA pe Adina Florea, pe care Klaus Iohannis nu a acceptat-o prima dată.

“Pe data de 27 decembrie dimineaţă, când merg la minister, am pregătit documentele necesare finalizării procedurii de revocare a procurorului general. (…) În opinia mea, nu putem pica în capcana pe care încearcă să o promoveze procurorul general, trăgând de timp în speranţa că va ieşi la pensie sau că îşi va încheia mandatul de procuror general pe 19 aprilie. (…) Pe 27, repet, trimit la preşedintele republicii, finalizez procedura de revocare a lui”, a declarat Tudorel Toader, duminică seară, la un post de televiziune.

Ministrul Justiției a mai anunțat că va trimite preşedintelui Klaus Iohannis şi propunerile de numire în cinci funcţii de conducere din Parchetul General, pe care şeful statului le-a respins anterior pe motiv de nelegalitate.