Uncategorized

Turneul celor 4 trambuline debutează astăzi în Germania

de Mihai Sărmășan

Ediția cu numărul 67 a Turneului Celor Patru Trambuline va avea loc între 29 decembrie și 6 ianuarie, fiind transmisă în direct pe Eurosport.

Cel mai important eveniment al fiecărui sezon de sărituri cu schiurile are loc în Germania și Austria. Cu o tradiție de peste 60 de ani, Turneul Celor Patru Trambuline sau „competiția de la cumpăna dintre ani” are loc în fiecare an începând cu 1953. În total, ca de obicei vom avea parte de patru etape, două au loc în Germania la Obersdorf și Garmish-Partenkirchen, iar ultimele două au loc în Austria la Innsbruck și Bischofshofen.

Singura ediție din istorie care a avut doi câștigători s-a întâmplat în 2005/06, atunci când Janne Ahonen și Jakub Janda au terminat concursurile cu exact același punctaj.

De asemenea, doi săritori au realizat „marele șlem”, bifând victoria în toate cele patru etape. Este vorba despre Sven Hannawald, în 2002, la ediția cu numărul 50, și Kamil Stoch, polonezul care a dominat autoritar ediția 2017/18. Cele mai multe victorii ale Turneului Celor Patru Trambulinele are Janne Ahonen, cinci, el fiind secondat de Jens Weissflog cu patru, iar pe locul trei, la egalitate, cu trei victorii se află Helmut Recknagel și Bjorn Wirkola.

Pentru victoria în ediția cu numărul 67 vom avea câțiva sportivi ce au fost impresionanți în actuala stagiune a Cupei Mondiale. În primul rând este vorba despre niponul Ryoyu Kobayashi, tânărul sportiv în vârstă de 22 de ani având la activ deja patru victorii și ocupând locul întâi la general. Principalul său rival va fi, cu siguranță, Stoch, învingătorul ultimelor două ediții. Pe lângă cei doi, în lupta pentru victorii se vor mai implica Piotr Zyla, Johann Andre Forfang, Robert Johansson, Andreas Wellinger, Karl Geiger sau Stephan Leyhe.

Ca de obicei însă, Turneul Celor Patru Trambuline poate fi atât imprevizibil, cât și spectaculos. Este momentul cheie al sezonului pentru orice fan al săriturilor cu schiurile și Eurosport vă invită să-l savurați timp de mai bine de o săptămână.

Program transmisiuni TV:

Sâmbătă, 29 decembrie:

Ora 17:15 – Calificări – Oberstdorf – Eurosport 1HD

Duminică, 30 decembrie:

Ora 17:15 – Concurs Individual – Oberstdorf – Eurosport 1 & 1HD

Luni, 31 decembrie:

Ora 14:45 – Calificări – Garmish-Partenkirchen – Eurosport 1 & 1HD

Marți, 1 ianuarie:

Ora 14:45 – Concurs individual – Garmish-Partenkirchen – Eurosport 1HD

Joi, 3 ianuarie:

Ora 15:00 – Calificări – Innsbruck – Eurosport 1 & 1HD

Vineri, 4 ianuarie:

Ora 15:00 – Concurs individual – Innsbruck – Eurosport 1 & 1HD

Sâmbătă, 5 ianuarie:

Ora 18:00 – Calificări – Bischofshofen – Eurosport 1 & 1HD

Duminică, 6 ianuarie:

Ora 18:00 – Concurs individual – Bischofshofen – Eurosport 1 & 1HD

sursa: www.eurosport.ro