Uncategorized

Un bărbat a câștigat medalia de aur într-o competiție sportivă pentru femei

Un bărbat, care este recunoscută ca femeie transgender, a câștigat duminică un eveniment de ciclism al campionatului mondial pentru femei.

Rachel McKinnon, a câștigat în cadrul grupei de vârstă de 35-39 ani proba de sprint la Campionatul Mondial de Ciclism UCI Masters Track din Los Angeles.

McKinnon, a reprezentat Canada și a declarat că e „prima femeie transgender care a devenit campion mondial”.

Permisia dată bărbaților biologici care se identifică drept femei transgender să concureze în evenimentele atletice ale femeilor este un subiect controversat.

McKinnon a fost citat în publicația USA Today din luna ianuarie, argumentând împotriva faptului că bărbaților biologici li se cere să suprime testosteronul, ca o cerință pentru a concura împotriva femeilor.

„Nu putem recunoaște în societate, din punct de vedere legal, o femeie trans drept femeie, în general, și să nu îi recunoaștem aceeași calitate și în sport”, a declarat McKinnon pentru USA Today.

„Concentrarea pe avantajele de performanță este în mare măsură irelevantă, deoarece aceasta este o problemă de drepturi. Nu ar trebui să ne îngrijorăm de faptul că trans-sexualii vor participa la Jocurile Olimpice. Ar trebui să fim îngrijorați de corectitudinea față de ei și de drepturile omului.”

McKinnon a comparat, de asemenea, restricțiile privind bărbații biologici care participă la evenimentele sportive ale femeilor cu segregarea rasială.

„Această chestiune este mai importantă decât sportul și este vorba despre drepturile omului”, a declarat McKinnon pentru USA Today.

„Prin conformarea cu vederile populației normale este sporită opresiunea la adresa celor transgender. Când vine vorba de extinderea drepturilor unei populații minoritare, de ce am solicita opinia majorității? Pun pariu că o mulțime de oameni albi au fost supărați atunci când a avut loc desegregarea rasială a sportului și a fost permis accesul negrilor. Dar a trebuit să ne obișnuim cu acest lucru.”