Uncategorized

Un episcop din Bistrița-Năsăud păstorește ținutul lui Moș Crăciun

„Episcopul pelerin”, aşa cum mai este numit Preasfinţitul Părinte Macarie al Europei de Nord, şi-a deschis tolba cu amintiri şi ne-a povestit despre tradiţiile din satul său natal legate de Naşterea Domnului.

Aflat la mii de kilometri distanţă, în ţinutul lui Moş Crăciun, ierarhul rememorează momentele pline de spiritualitate care i-au făcut copilăria mai frumoasă.
„În Ajun nimeni nu dormea în satul meu natal Spermezeu. Toate casele erau luminate. Toate porțile deschise. Toată lumea veghea în lumină, cu acea bucurie că Mesia va veni și se va naște printre noi, oameni ai pământului și ai greului vieții, ca să ne ușureze de poveri și să ne deschidă Porțile Raiului”.

„Efectiv simțeai că ești unul din păstorii care erau vestiți de îngeri că se naște, undeva, într-un smerit grajd, Hristos. Nu erau copilașii care colindau oare îngerii vestitori? Cu siguranță deasupra lor văzduhul se deschidea tainic, umplându-se de îndemnul puterilor cerești slujitoare: Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu și pe pământ pace, între oameni bunăvoire!”

sursa: basilica.ro