Uncategorized

Un miliardar și-a DONAT toată AVEREA. Exemplu pentru bogații României

Unii dintre cei mai bogați români aveau la sfârșitului anului 2017, în contul lor, averi de 23 de miliarde de euro, însă puțini dintre ei își ajută semenii, așa cum a făcut un filantrop din occident, care a făcut o alegere radicală în viața sa, ca oamenii ,,să trăiască într-o lume mai bună”, scrie capital.ro.

Bărbatul se numeşte Chuck Feeney. Locuieşte împreună cu soţia sa, Helga, într-un apartament închiriat în San Francisco, fără maşini şi alte lucruri scumpe.

Feeney este un antreprenor care a devenit miliardar cu ajutorul companiei pe care a fondat-o, Duty Free Shoppers, în anii ’60, însă el nu şi-a dorit niciodată să aibă o viaţă de lux: zbura întotdeauna la clasa economică, comanda mâncăruri ieftine şi a locuit numai în apartamente mici.

Pe data de 23 noiembrie 1984, el a semnat o serie de documente prin care şi-a donat toată averea, bani, afaceri şi proprietăţi. A făcut lucrul acesta în secret, în Bahamas, conform Irish Times, în prezenţa câtorva avocaţi.

Atunci când a fost întrebat de ce a ales să procedeze aşa, Freeney a răspuns: ,,A fost un lucru bun, care trebuia făcut.”

În prezent, Freeney are 87 de ani şi este un exemplu pentru bogaţii din lumea întreagă. A primit numeroase scrisori de apreciere, dintre care una era de la miliardarul indian Amit Chandra, care i-a mărturisit că s-a inspirat din povestea lui şi că şi-a folosit o parte din averea sa pentru a construi şcoli, spitale şi universităţi.