Uncategorized

Un părinte îi scrie ministrului Educației: Fac apel la dumneavoastră, nu ne nenorociți copiii!

O mamă care are doi copiii, în clasa a IV-a și în clasa pregătitoare, îi scrie un mesaj dur ministrului Educației Naționale, pe pagina de Facebook a ministerului în care îi reproșează lipsa de coerență din sistemul de învățământ determinată de experiementele politice inclusiv în acest sistem considerat a fi de prioritate națională.

,,Doamna ministru, sunt mamă a doi copii; o fată și un băiat. Unul in clasa a 4-a și una in clasa pregătitoare. Sunt un parinte ce își privește copilul istovit de acest sistem de învățământ ce nu are o continuitate și nici respect față de copii și părinți. Ca mine sunt convinsă că sunt alte zeci de mii de părinți. Declarațiile dumneavoastră din ultimele zile m-au convins că trăiți într-o țară diferită de țara mea. Imi iubesc țara și nu pot întelege de ce dumneavoastră, oamenii ce ați ajuns să ne conduceți ați uitat că sunteți români. De peste 20 de ani faceți diverse experimente pe cetățenii acestei tari. Pot accepta să faceți experimente pe noi adulții, merităm, pentru că nu știm sau poate nu avem cum să alegem oamenii ce iubesc țara asta pentru a ne conduce. Dar, stimată doamnă, stimați politicieni, eu și alti zeci de mii de părintți vă interzicem să ne distrugeți copiii.  (…..) Doamna ministru, copiii nostri sunt obligați din clasa întâi, să faca portofolii, să învețe peste capacitatea unui copil de 6 ani (…). Nu e firesc să aibă, un copil de 6 ani, un ghiozdan de peste 4 kg în spate. (…).  Și dupa ce programa e foarte încărcată, de multe ori copiii stând la școală și până la 8 ore pe zi, când vin acasa mănancă, apoi pleacă la meditație 2 ore. Vin acasa și trebuie să se apuce de șirul interminabil de teme fără noimă. Termina la 12 noaptea. Dimineata isi iau în spate ghiozdanul care la clasa a 4-a cântărește 6 kg, da doamna ministru 6 kg. Merg copii aplecați până la școală, urmăriți de scolioză! 

Ca și cum nu ar fi fost destul de greu veniți acum și spuneți să-i lase repetenți de la clasa întâi, că vacanța de iarnă e prea lungă. DOAMNA MINISTRU, nu aţi avut copii, elevi??? Ați uitat că au nevoie de odihnă pentru a fi sănătoși, ați uitat că au nevoie de joacă, de socializare. Doamna ministru, pentru copiii ăștia trebuie să existe viață și dincolo de acest sistem de învățământ bolnav și găunos în care interesele oricui primează, dar mai putin ale elevilor! Fac apel la dumneavoastră, nu ne nenorociți copiii! Ei sunt speranța și viitorul acestei țări și mai ales ei sunt COPIII NOSTRI! a scris printre altele, părintele celor doi școlari.