Uncategorized

Universitatea ,,Babeș-Bolyai”, cea mai bună universitate din România în cercetarea economică și în acest an

Conform clasamentului realizat anual de Tilburg University (Economics Schools Research Ranking), Universitatea ,,Babeș-Bolyai” își emnține și în 2018, statutul de cea mai bună instituție de învățământ superior din România în cercetarea din domeniul ,,Economics”. Potrivit unui comunicat de presă al universității clujene, UBB se află, în ediția curentă a clasamentului standard bazat pe numărul de articole științifice publicate între 2013-2017, în cele mai prestigioase reviste științifice din domeniul economic, în intervalul 683-765 din 1185 universități ale lumii, fiind cea mai bine poziționată universitatea din România îna cest clasament.

Dacă ținem cont că în lume există aproximativ 7 000 de universități în acre se studiază și cercetează domeniul ,,Economics”, UBB se situează în primele 10-11%  între instituții de învățământ superior ale lumii, prin prisma cercetării în acest domeniu. Această performanță este datorată preponderent publicațiilor realizate de către cadrele didactice ale Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA), la această poziționare contribuind însă și cercetători ai Facultății de Psihologie și Științe ale Educației. Acest clasament reconfirmă pozițiile foarte bune ocupate de UBB în celelalte clasamente internaționale relevante, precum și statutul de universitatea de 4 stele obținut recent de Universitatea Babeș-Bolyai.

Tilburg University Economics Schools Research Ranking reprezintă unul dintre cele mai prestigioase clasamente sectoriale ale universităților din lume. Prezența în clasament nu depinde de dorința universităților, fiind incluse în analiză, în vederea clasificării, doar universitățile care reușesc să-și dovedească vizibilitatea și impactul cercetării în domeniul ,,Economics”, prin publicarea de articole în revistele științifice regăsite într-o listă scurtă a celor mai reprezentative și prestigioase publicații la nivel global în domeniu, listă care cuprinde în prezent 35 de reviste științifice de profil.

Vremea

Bistrita Bistrita-Nasaud Romania
Senin
Senin
-2°C
Vânt: 4 km/h S