Uncategorized

Unul dintre cei mai titrați jurnaliști din România se alătură Ordinului Militar al Veteranilor din Teatrele de Operații

Christian Sabbagh, unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliștii de investigații din România, fost corespondent de război în zone de conflict din Libia și Siria, va deveni, în curând membru de onoare al Ordinului Militarilor Veterani din Teatrele de Operații. Născut în Liban și familiarizat cu viața într-un mediu de război, Christian Sabbagh a transmis, ani de zile, informații și imagini din cele mai fierbinți zone ale planetei, aducând în fața opiniei publice din România, dramele unor semeni de-ai noștri pentru care pacea reprezintă cea mai arzătoare dorință. Chiar dacă era să fie răpit de mai multe ori în astfel de zone, jurnalistul spune că nu i-a fost teamă niciodată de moarte și că nu poate trăi fără adrenalină.

Mai mult decât a transmite știri din zonele de conflict, Christian Sabbagh s-a implicat, alături de Ministerul Afacerilor Externe, în salvarea unor români captivi în Siria și Libia, motiv pentrru care a primit una dintre cele mai râvnite distincții din presă, premiul ,,Jean Louis Calderon”, pentru curajul și profesionalismul de care a dat dovadă pe parcursul investigațiilor și a campaniilor de salvare a conaționalilor.

Timp de 10 ani a produs și a prezentat emisiunea de mare succes ,,112.Poliția în acțiune” prin intermediul căreia s-au pus bazele știrilor de siguranță publică la noi în țară. În acea perioadă a luat contact zi de zi cu lumea infracțională, fapt ce l-a determinat să iubească și mai mult viața. A realizat documentare și videoclipuri de promovare pentru instituții din lumea militară precum Forțele Speciale și Jandarmeria.

Peste puțin timp, Christian Sabbagh se alătură Ordinului Militar al Veteranilor din Teatrele de Operații, în calitate de membru de onoare, pentru a fi mai aproape de cei pe care îi admiră și îi prețuiește: militarii veterani ai teatrelor de operații.