Uncategorized

Urletul spectaculos al lupilor surprins de camerele video în Piatra Craiului

Urletul spectaculos al lupilor surprins de camerele video într-o pădure din Parcul National Piatra Craiului de către angajaţii Romsilva.

Lupii pot fi observați de oameni foarte rar în libertate. Lupul este un carnivor care trăiește în haită și are un rol important în menținerea echilibrului ecologic și menținerea unor ecosisteme natural sănătoase.

Pot parcurge zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii și când atacă, pot alerga cu aproape 60 de kilometri pe oră. Au simțuri foarte dezvoltate, un miros deosebit de fin, auzul și văzul foarte dezvoltate, permițându-le să vâneze ziua și noaptea.

Pentru lupi, urletul are mai multe funcții sociale, iar fiecare exemplar are strigătul personalizat.

România are una dintre cele mai dezvoltate populații de lup din Europa.

Urletul lupilor într-o pădure din Parcul Național Piatra Craiului din cadrul Romsilva

Urletul spectaculos al lupilor surprins de camerele video într-o pădure din Parcul National Piatra Craiului.Pentru lupi, urletul are mai multe funcții sociale, iar fiecare exemplar are strigătul personalizat. Lupii, prădători foarte discreți și șireți, pot fi observați de oameni foarte rar în libertate. Cea mai mare specie din familia Canidae, lupul este un carnivor care trăiește în haită și are un rol important în menținerea echilibrului ecologic și menținerea unor ecosisteme natural sănătoase. Pot parcurge zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii și când atacă, pot alerga cu aproape 60 de kilometri pe oră. Au simțuri foarte dezvoltate, un miros deosebit de fin, auzul și văzul foarte dezvoltate, permițându-Ie să vâneze ziua și noaptea. Folosește diferite tactici când atacă prada, de la învăluirea pe flancuri, pânâ la mânarea în zone închise unde prada își pierde mobilitatea.În libertate, lupii pot trăi până la 16 ani.România are una dintre cele mai dezvoltate populații de lup din Europa. Parcul Național Piatra Craiului, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva, are o suprafață de 14.800 de hectare în județele #Brașov și #Argeș, din care 10.860 de hectare păduri. Parcul are o zonă de protecție de aproape 5.800 de hectare.Credit video: Mircea Verghelet, Parcul Național Piatra Craiului*****Wolf howling into a forest in Piatra Craiului National Park, #Romania#DezvoltareDurabilă #AriiProtejate #ConteazăPentruViitor #PiatraCraiului #România

Publicată de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva pe Joi, 27 decembrie 2018