Uncategorized

Via Maria Theresia – Un ,,job” al sufletului!

Autor: Alin Sălvan

Dumnezeu şi îngerii nu sunt plătiţi, chiar dacă lucrarea lor este cea mai importantă. Idem pentru voluntari.

Luca, băiatul meu, după ce am revenit de la VMT 5.0, m-a întebat: de ce mergi ,,acolo” și când te întorci, după 4 zile, esti obosit, cu noroi pe haine, dar cu un zâmbet mai larg decât ai plecat?
Și am încercat să-i răspund lui, dar și mie!
Pentru oameni, în primul rând. Pentru alergători și voluntari în egala măsură!
Pentru dinamica a tot ce se întâmpla in jurul evenimentului!
Pentru că, indiferent de vreme, cât ai de urcat și câte alimente sau apă ai de cărat în spate, la final, când alergătorii îți spun că am fost minunați, satisfacția acoperă orice urmă de oboseală!
Pentru că:
– îți spune o nebună frumoasă: măi, Aline, urcarea până la punctul tău e criminală! Dar, când v-am auzit strigătele de încurajare, deși aproape epuizată, mi-a revenit așa o energie în trup și minte de nu pot să îți explic!)))
– la alți colegi, a venit ursul în vizită, probabil să bea o țuică!😄
– ca o bună prietenă mi-a spus că a văzut doi cerbi în timp ce alrega.
– pentru că doi colegi din echipa de anul trecut, au terminat cu brio semi-maratonul și m-au făcut tare mândru! ( vă pup!)
– un prieten bun a cărat ascunsă în rucsacul de alergate, de la start până la punctul nostru de la Cabana Salvamont , o BERE, pentru mie! Mulțam , Bro! 🍺
– la sosire te așteaptă Vidican Claudiu cu cea mai bună cafea, ever!)
– că Tibi îți spune : e punctul tău, te descurci! Și da, NE-am descurcat impecabil! Pentru că echipa de anul acesta a fost minunată! ( Endava și Școala de mers pe munte.) Cu Carmen Gherghel și cu Andrei Olinca, nu mi-am făcut emoții, stiu ce le poate capul și picioarele!😄
– că trei nebuni, au fost lângă noi zi și noapte, de la condusul ATV -ului, până la cântatul la chitară! Nebunii faini din Salvamont BN. Spor la afumătoare!🥩))))

Eh, sunt multe de spus, în special pentru oamenii faini pe care îi întâlnești și reîntalnești și pentru zâmbetele firești și sincere indiferent de efortul depus!
Înainte să știm ce este viața, ne e teamă că o pierdem! Eu zic să o trăim în primul rând!
Așa că, hai la împărtășit povești frumoase!