Uncategorized

Victorie mare pentru Marius Copil care l-a învins pe Marin Cilic şi s-a calificat în sferturi la Basel

de Mihai Sărmășan

Marius Copil a reuşit a doua victorie din carieră în faţa lui Marin Cilic. Românul s-a impus în două seturi şi s-a calificat în sferturi la Basel.

Marius Copil a bifat o victorie uriașă la Basel. Românul venit din calificări l-a eliminat în optimi pe al treilea favorit, Marin Cilic. În vârstă de 30 de ani, Copil a reuşit singurul break din primul set, ajudedecat în cele din urmă cu 7 la 5. Al 93-lea jucător al lumii a servit excelent şi în actul secund. Copil s-a impus la tiebreak, într-un meci pe care l-a încheiat cu 21 de aşi. În sferturi, românul va da piept cu americanul Taylor Fritz.

Taylor Fritz, viitorul adversar al lui Marius Copil are un puști de doar 20 de ani, numărul 57 ATP. Tânărul sportiv l-a învins tot miercuri, cu scorul de 6-2, 7-5 pe elvețianul Henri Laaksonen, beneficiar de wild card. Până în sferturile competiției, elevul lui Andrei Pavel și-a trecut în cont 53.665 de euro și 90 de puncte ATP.

În urma acestei victorii Copil și Cilic sunt la egalitate. 2-2 este scorul meciurilor directe dintre cei doi. În 2012 a câștigat Copil, la Beijing, iar în 2018 s-a impus Cilic, la Cincinnati și US Open.