Uncategorized

Vine gerul Bobotezei

Vreme deosebit de rece în zilele următoare. Tradiţia de Bobotează se respectă în acest an, iar gerul acoperă mare parte din ţară. Cele mai scăzute temperaturi vor fi înregistrate în Transilvania de Nord şi Maramureş. Noaptea de vineri vor fi temperaturi de minus 12 grade în aceste regiuni. De luni vin ninsorile în majoritatea regiunilor, iar în zonele de câpie nonsoarea va fi viscolită.

Din 8 ianuarie se va încălzi ușor.

La munte, media temperaturilor maxime va avea variații între -5 grade în primele zile de prognoză și -12 grade în jurul datei de 4 ianuarie, iar a celor minime între -8 grade la început și -17…-16 grade în cele mai reci nopți (4, 5 ianuarie).

Cerul va fi mai mult noros și local, îndeosebi în cursul nopții va ninge. Canțitățile de apă pot depăși izolat în Carpații Meridionali 10 l/mp.

Media temperaturilor maxime va avea variații între 3 și 7 ianuarie și se va situa între -2 și 0 grade.

Temperaturile minime vor fi în scădere, de la o medie de 1 grad în prima zi, până în jurul a -8 grade în dimineața zilei de 5 ianuarie.

După această dată valorile termice nocturne vor crește ușor, iar media lor se va situa în general între -6 și -4 grade.

Vor fi condiții pentru precipitații, în general slabe cantitativ, aproape în fiecare zi, mixte în primele zile, apoi mai ales sub formă de ninsoare.