Uncategorized

Volei feminin: Alba Blaj și Știința Bacău se vor întâlni în semifinalele CUPEI CEV

de Mihai Sărmășan

CSM Volei Alba Blaj şi Ştiinţa Bacău se vor înfrunta în semifinalele Cupei CEV la volei feminin după ce formaţia băcăuană a învins formaţia cehă VK UP Olomouc, cu scorul de 3-2 (21-25, 20-25, 25-20, 25-20, 18-16), marţi seara, în deplasare, în returul sferturilor de finală ale competiţiei.

Ştiinţa, care învinsese şi în partida tur cu 3-2, s-a impus după două ore şi două minute de joc. România va avea astfel sigur o finalistă în Cupa CEV, CSM Volei Alba Blaj sau Ştiinţa Bacău. Echipa antrenată de Florin Grapă a fost condusă cu 2-0 la seturi, dar a reuşit o revenire spectaculoasă. În tiebreak, VK UP Olomouc a dominat cea mai mare parte a timpului, dar Ştiinţa a reuşit egalarea pe final şi a tranşat calificarea la a treia minge de meci.

Tot marţi, CSM Volei Alba Blaj s-a calificat în semifinale după ce a învins echipa Galatasaray Istanbul cu scorul de 3-0 (25-20, 25-23, 25-16) şi 15-5 în ”setul de aur”, la Sibiu, în returul sferturilor de finală ale competiţiei. În tur, Galatasaray câştigase cu 3-0.

 

sursa: AGERPRES