Uncategorized

Weekend perfect pentru pasionaţii de schi. Pârtiile sunt pregătite în aproape toată ţara

Majoritatea staţiunilor sunt pline de turişti, iar starea pârtiilor este favorabilă pentru schiori. Stratul de zăpadă este de câţiva zeci de centimetri în majoritatea zonelor.

Condiţiile de schi sunt excelente la acest sfârşit de săptămână, cu zăpadă abundentă, atât în Munţii Sebeşului, la Şureanu, cât şi în Apuseni, la Arieşeni, schiorii având la dispoziţie în total peste 13 kilometri de pârtii.

La acest sfârşit de săptămână sunt deschise toate cele 9 pârtii ale domeniului schiabil. Funcţionează, de asemenea, ambele teleschiuri, dar şi telescaunul.

Domeniul Schiabil Şureanu, care are pârtii în lungime de 11 kilometri, este situat la peste 2.000 de metri altitudine.

Şi în Apuseni, în apropiere de limita cu judeţul Bihor, la Arieşeni, la 1.400 de metri altitudine, există două pârtii, în lungime de doi kilometri, unde sezonul de schi continuă cu zăpadă naturală şi abundentă.

Pe partiile de schi din Maramures conditiile sunt excelente. Stratul de zapada de pe partiile din Statiunea Şuior, aflate la circa 15 kilometri de Baia Mare, este de 70 de centimetri, iar la Cavnic, pe domeniile Roata si Icoana, zapada masoara intre 40 si 70 de centimetri. In Maramures, sunt deschise si partiile din Complexul turistic Borsa si din Pasul Prislop.

Se schiază bine la Vârtop, Azuga, Băile Harghita, Borsec, pe una din pârtii, Băile Tuşnad, Mădăraş, Păltiniş pe opt pârtii, Parâng, Poiana Braşov pe nouă pârtii, Predeal, Rânca, pe toate cele şase pârtii, Sinaia, pe zece pârtii, Şuior, Şureanu, pe zece pârtii, Topliţa, Voineasa, Vârtop, Vatra Dornei.

În stațiunile montane din Valea Jiului, toate pârtiile sunt funcționale, iar stratul de zăpadă este, pe alocuri, și de un metru.

În județul Suceava se schiază în condiții foarte bune pe cele trei pârtii din Vatra Dornei (Veverița, Parc și Telescaun), la Cârlibaba și pe pârtia Șoimul II din Gura Humorului. Pârtiile sunt dotate cu instalație de transport pe cablu și nocturnă.

În Poiana Stratul de zăpadă măsoară 50 de cm. Funcționează telegondola Express, telecabinele Kanzel și Capra Neagră, telescaunele Ruia și Lupului și teleschiurile Bradu și Stadion. Se schiază pe toate pârtiile și anume Kanzel, Ruia, Drumul Roșu, Sulinar și Lupului, fără porțiunea S-ul mare. De asemenea sunt deschise si pârtiile pentru începători Bradu și Stadion. (Nucu Jalea)

Pârtia de la Sovata îi așteaptă pe pasionații sporturilor de iarnă. Pârtia are o lungime de 1.200 de m, cu două trasee, pentru începători și avansați.