Uncategorized

Zara și Dona, cățelușele jandarmilor bistrițeni, vor fi retrase din activitate

În ultimii ani, la orice întâlnire cu publicul, jandarmii au venit însoțiți de patru cățelușe foarte îndrăgite în special de copii. Pentru două dintre acestea însă, a venit vremea despărțirii de instructori și de publicul pe care îl întâlneau la manifestările publice la care participau. Este vorba de Zara și Dona care vor fi retrase din activitate, prima la limită de vârstă iar cea de-a doua din motive medicale. ca urmare, acestea au participat astăzi la ceremonia de adio desfășurată în cinstea lor. După retragerea din activitate, cele două cățelușe vor rămâne alături de instructorii lor, în familiile acestora.

,,Zara, Dona, Saşa şi Linda sunt patru dintre cele mai îndrăgite jandarmeriţe. Nu au lipsit niciodată de la întâlnirile cu elevii, de la misiunile de ordine publică sau de la parada militară organizată an de an de ziua naţională. Sunt foarte admirate şi îndrăgite atunci când îşi ascultă conductorii, urmărindu-i atent cu privirea în aşteptarea de noi comenzi.
Pe Zara şi pe Dona le-aţi putut admira pentru ultima oară la parada militară organizată de 1 decembrie 2019. Zara, la cei aproape 9 ani ai săi, va fi retrasă din activitate la împlinirea limitei de vârstă iar Dona la aproape 7 ani, din motive medicale.
Antrenamentele zilnice avute în toţi aceşti ani, i-au făcut pe conductorii lor să le considere membri ai familiei şi ca urmare în perioada următoare vor rămâne alături de cei care le-au avut ca parteneri de nădejde în toți acesti ani, conductorii lor: plt. maj. Paul Gabor, respectiv plt. adj. Alin Peterlin, au ales să le adopte şi să le îngrijească în continuare în familiile proprii” se arată pe site-ul Inspectoratului județean de Urgență Bistrița-Năsăud.

Sursă foto: Inspectoratul Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud-Facebook

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, stând în picioare şi în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, stând în picioare, maşină şi în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, în aer liber