DIN TRANSILVANIA, Uncategorized

Ziua Artileriei Române, sărbătorită la Prundu Bârgăului, printr-o ceremonie militară și religioasă

Ziua Artileriei Române a fost sărbătorită vineri, 8 noiembrie 2019, printr-o ceremonie militară și religioasă la Prundu Bârgăului, la sediul Batalionului 817 Artilerie ,,Petru Rareș”. Acest eveniment dedicat artilerișilor a început cu acordarea onorului militar, intonarea Imnului Național și oficierea serviciului religios de către preotul garnizoanei. A urmat alocuțiunea comandantului Batalionului 817 Artilerie ,,Petru Rareș”, locotenent-colonel Ștefan-Francisc Bara, care a evocat semnificația istorică a Zilei Artileriei Române și a mulțumit militarilor din subordine pentru rezultatele obținute în acest an de instrcuție.

În cuvântul adresat militarilor artileriști din Prundu Bârgăului,  locțiitorul comandantului Brigăzii 81 Mecanizată „General GRIGORE BĂLAN”, colonel Ioan-Marian Cristurean, a evidențiat rolul artileriei la războaiele de reîntregire a neamului și a urat succes și „La mulţi ani!”militarilor ce slujesc această armă.  Ceremonia s-a încheiat  cu defilarea militarilor batalionului  817 Artilerie, pe acordurile Muzicii Militare a garnizoanei Bistriţa.

Ziua Artileriei Române este sărbătorită anual la 10 noiembrie, pentru a marca data la care, în anul 1843, domnitorul Țării Românești, Gheorghe Bibescu, a înființat prin lege prima baterie de artilerie din Țara Românească, legiferând astfel ,,Artileria” ca armă de sine stătătoare.

Foto: Florin Petruț – Brigada 81 Mecanizată

Este posibil ca imaginea să conţină: 19 persoane, oameni în picioare şi în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, în aer liber