Uncategorized

Ziua Națională a României la Bistrița. Programul manifestărilor

Mai sunt puține zile până când întreaga țară va îmbrăca straie de sărbătoare pentru a celebra Ziua Națională a României și 101 ani de la Marea Unire din 1918. La Bistrița, această zi de sărbătoare va fi marcată printr-o serie de evenimente  organizate de autoritățile locale și desfășurate în intervalul orar 12-17, după cum urmează:

Ora 12.00: Depunere de coroană la statuia Cardinalului Iuliu Hossu (din fața Bisericii Greco-Catolică ,,Buna Vestire” aflată în strada Gării)

Ora 13.00: Ceremonie militară și religioasă cu depunere de coroană la statuia poetului Andrei Mureșanu din Piața Centrală a municipiului;

Ora 13.30: Defilarea detașamentelor de onoare, a tehnicii și echipamentelor  pe traseul st. Gh. Șincai – str. Dornei;

Ora 14.30: Spectacol culinar cu bucate tradiționale românești (Piața Centrală – pietonalul Liviu Rebreanu).

Ora 16.00: ,,Colorăm iarna!” (Piața Petru Rareș): Spectacol de muzică și dans cu Funtasticii – Prietenii lui Moș Crăciun, animație stradală, aprinderea luminițelor de sărbători, foc de artificii;

Ora 17.00: Retragere cu torțe pe traseul; Protopopiatul Bistrița – Piața Petru Rareș – str. Dornei – pietonalul Liviu Rebreanu – str. Gen. Grigore Bălan – str. Avram Iancu – cazarmă.

Retragerea cu torțe a militarilor din Brigada 81 ,,General Grigore Bălan” va încheia programul manifestărilor de 1 Decembrie 2019, la Bistrița.

Foto: arhivă