Astăzi se împlinesc șase ani de la accidentul aviatic din Apuseni

Sunt șase ani de la dramaticul accident aviatic din Munții Apuseni, în care și-au pierdut viața studenta la Medicină Militară Aurelia Ion și pilotul Adrian Iovan. La 20 ianuarie 2014, avionul care transporta un grup de medici, pentru o prelevare de organe la Oradea, s-a prăbușit într-o zonă muntoasă din Apuseni, la limita dintre județele Alba și Cluj.

Din nefericire, autoritățile n-au reușit să ajungă la avionul căzut decât după aproximativ cinci ore de la apelul unuia intre pasageri la 112. Mai mult, primii care au ajuns la epava avionului au fost trei localnici din satul Horea (jud. Alba). Pentru pilotul aeronavei și pentru tânăra studentă a fost prea târziu, aceștia decedând în urma rănilor suferite și a frigului.

Ceilalți pasageri ai aeronavei, răniți și ei în accident au fost: copilotul Răzvan Petrescu şi medicii Radu Zamfir (Spitalul Fundeni), Valentin Calu (Spitalul Elias), Cătălin Pivniceru (Spitalul „Sfânta Maria”) şi Sorin Ianceu (Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor).

La câteva zile de accident, locuitorii din satul Horia au ridicat o troiță la locul tragediei, în amintirea celor care au murit atunci.

Sursă foto: adevărul.ro

Recommended For You

About the Author: Rusu Cristina