Evali, o nouă afecțiune generată de țigările electronice

Evali este o nouă afecțiune genarată de țigările electronice, boală care în România este necunoscută până în prezent, susține medicul Florin Mihălțan, doctor în medicină, şeful de secţie  în cadrul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta“ din București.

Medicul spune că semnele prezente ale acestei afecţiunii sunt: tahicardie, febră, tahipnee (stare patologică constând în accelerarea anormală a ritmului de respiraţie), hipoximie.

Evali – o nouă afecţiune indusă de ţigara electronică, o nouă consecinţă a fumatului. Nu există tip de produs sănătos, există doar promovare intensă cu nişte victime recrutate din rândul adolescenţilor. Ce este în aceste ţigări electronice? (…) Se pedalează foarte mult pe agenţi aromatizanţi, dar există o multitudine de alţi compuşi care sunt inhalaţi de aceşti vapers şi care sunt dăunători. (…) Unii susţin că această ţigară electronică este dăunătoare doar din cauza adăugărilor la nicotină pe care le face prin iniţiative proprii un adolescent doritor să mai încerce şi alte lucruri. Pentru mulţi dintre aceştia doar consumul acelei ţigări electronice cu nicotină este dăunător. (…) Aromele sunt în plus dăunătoare în acest produs. Ele sunt la rândul lor cu posibile relaţii cu leziuni pulmonare. a declarat Florin Mihălţan, potrivit Agerpres”.

Sursă foto: news.ro

Recommended For You

About the Author: Rusu Cristina