Featured, ACTUALITATE, DIN TRANSILVANIA, LIFESTYLE, CULTURĂ, ECONOMIE

Începe Cluj Innovation Days. Trei zile sub semnul inovării şi noilor tehnologii, la evenimentul fanion al Cluj IT Cluster

Distribuire articol:

Cluj Innovation Days (CID), conferinţa anuală organizată de Cluj IT Cluster, cea mai mare şi reprezentativă asociaţie de profil din România, a ajuns la cea de-a unsprezecea ediţie. Evenimentul se desfăşoară timp de trei zile, între 24 şi 26 mai, fiind un punct de referinţă pentru poziţionarea Clujului şi a României ca un adevărat hub al inovării, un model de comunitate smart care lucrează pentru binele comun.

CID2023 se desfăşoară sub motto-ul: Tech Nation – Building a brighter future for Romania through technology, subliniind necesitatea apelării la soluţii precum cele oferite de Cluj IT şi membrii săi, pentru construirea un viitor mai luminos pentru România, prin tehnologie.

În cele trei zile, organizatorii au pregătit mai multe dezbateri, sub forma unor paneluri organizate în sistem hibrid. Evenimentele în format fizic au loc la BT Campus, pe Calea Dorobanţilor nr. 30, din Cluj-Napoca, dar şi la Grand Hotel Italia unde, în 25 mai, are loc lansarea oficială a Centrului de Inovare Digitală pentru Societate – eDIH4Society, care va livra servicii valorând aproape 4 milioane de euro, în următorii 3 ani, contribuind la accelerarea transformării digitale a instituţiilor publice din administraţie şi sănătate, precum şi a companiilor de producţie din Regiunea Nord-Vest.

eDIH4Society este propus de un consorţiu condus de Cluj IT Cluster şi format din Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud şi Universitatea din Oradea.


Distribuire articol: