ULTIMA ORĂ, ACTUALITATE, DIN TRANSILVANIA

Orchestra și Corul Forțelor Terestre Americane din Europa concertează miercuri la Sibiu

Miercuri, 2 mai 2018, la Sibiu va avea loc concertul Orchestrei și Corului Forțelor Terestre Americane Staționate în Europa (The United States Army Europe Band & Chorus). Evenimentul se va desfășura în Sala Thalia a Filarmonicii de Stat din Sibiu, de la ora 19, intrarea fiind gratuită pe baza biletelor ridicate de la casa de bilete a filarmonicii din orașul de pe Cibin.

,,Concertele vor include piese celebre compuse de Aaron Copland, Bela Bartok și Leonard Berstein. Orchestra, aflată sub comanda Lt. Col. Dwayne Milburn, este staționată în Sembach, Germania, și a fost înființată în 1940. Orchestra are în componență 65 de grupuri de concert și fanfară, 35 de grupuri pentru muzică de ceremonie, grupurile de jazz USAREUR Standard, trupa de muzică dixie Rhine River Ramblers, trupa de rock modern The Musik Brigade și ansambluri de muzică de camera” precizează, printr-un comunicat de presă, Ambasada SUA din România

Orchestra Forțelor Terestre Americane staționate în Europa este formată din muzicieni profesioniști, absolvenți ai unor universități muzicale prestigioase, membrii acesteia având statutul de ambasadori muzicali ai armatei americane în Europa.

Corul soldaților (,,USAREUR”) din trupele terestre americane staționate în Europa este format din soldați care nu au studii muzicale, dar care, odată selectați, participă intens la cursuri de dans, teatru și muzică. Acest cor a fost înființat în anul 1963 pentru a ridica moralul trupelor americane prin reprezentații muzicale și a devenit rapid un instrument de succes în promovarea relațiilor cordiale dintre comunitatea americană din Europa și națiunile gazdă.

Orchestra și corul soldaților din Forțele Terestre Americane staționate în Europa susțin anual peste 200 de concerte în state din Europa, Orientul Mijlociu și Africa de Nord.

Sursă fota: Adevărul

Cristina Rusu