ULTIMA ORĂ, ACTUALITATE, Uncategorized

Sorin Roșu Mareș prezent la Evenimentul ,,Comunele din România – 100 de ani de existență în România Mare”.

În perioada 18 – 21 februarie 2018 se desfășoară la București, Hotel Rin Grand, cea de-a XXI-a sesiune ordinară a Adunării Generale a Asociației Comunelor din România (A.Co.R.). Evenimentul va avea un caracter aniversar, celebrând 100 de ani de la Marea Unire din 1918.

Secretarul de stat în Ministerului Agriculturii și Dezvoltarii Rurale, Sorin Roșu Mareș, prezent la eveniment, a transmis un mesaj  reprezentanților comunităților locale. ,,Astazi, la a XXI – a sesiune ordinară a Adunarii generale a Asociatiei Comunelor din Romania, dedicată Centenarului Marii Uniri de la 1918, le-am multumit primarilor de comune pentru implicarea lor în programele Ministerului Agriculturii și Dezvoltarii Rurale”.

Cea de-a XXI-a sesiune ordinară a Adunării generale a A.Co.R. va avea loc în prezența a peste 500 de primari de comune din țară, membri ai asociației.

Fotografia postată de Sorin Rosu-mares.

Lucrările Adunării Generale vor include subiecte legate de activitatea curentă a asociației, propuneri legislative menite să îmbunătățească activitatea de la nivelul comunelor, conferirea titlului, certificatului, plachetei și diplomei de excelență „PRIMAR DE 5 STELE”, ce se acordă primarilor comunelor din România, ca răsplată a meritelor importante și în semn de apreciere deosebită pentru alegerea de cinci ori în această funcție.

A.Co.R. este o asociație de utilitate publică înființată în anul 1997, una dintre cele patru asociații reprezentative ale autorităților administrației publice locale. Misiunea sa este de a realiza o uniune mai strânsă între comunele din România, promovând idealurile și principiile prevăzute în Carta europeană a autonomiei locale. Activitatea desfășurată până în prezent a avut în vedere reprezentarea comunelor în forurile legislative, dezvoltarea de programe pentru eficientizarea activităților din primăriile de comune, implementarea de proiecte cu finanțare europeană pentru dezvoltarea durabilă a comunităților rurale etc.

Fotografia postată de Sorin Rosu-mares.