ULTIMA ORĂ, ACTUALITATE

Vlad Voiculescu: „Tudorel Toader este nimic altceva decât avocatul prietenilor săi din PSD-ALDE”.

Distribuire articol:

Fostul ministru Vlad Voiculescu aduce numeroase critici la adresa actualului ministru al justiției, pe care îl consideră un avocat al celor din PSD-ALDE. Voiculescu a precizat că ultima dată când un individ a vorbit așa în București… s-a lăsat cu o revoluție și că
un profesor universitar comunist înțelege că rolul său nu este altul decât acela de a citi cursul din alte vemuri în fața studenților.
„Raportul de evaluare este o glumă proastă, la fel cum a fost această alocuțiune nesimțită a unui individ plătit din bani publici. Nu există niciun motiv legal pentru demiterea L.C. Kovesi. Există doar interesul unor hoți ajunși la putere și al alaiului comesenilor lor.

“DNA a prejudiciat imaginea României” – asta a fost aseara una dintre afirmațiile domnului Tudorel Toader. Unul dintre cele 20 de puncte pe care și-a bazat solicitarea de revocare a procurorului șef DNA, după ce ne-a recitat CV-ul său pentru circa 15 minute.

Faptul că domnul profesor universitar, procuror, judecător, ministru ș.a. nu cunoaște limba engleză nu este în regulă decât pentru țări de mâna a treia și guverne de mâna a 19-a așa cum este cel din care face parte.

Există însă rapoarte ale Comisiei Europene și în limba română care vorbesc despre DNA ca model de bune practici în Europa. Mi-ar plăcea să văd dacă mai există astfel de mențiuni despre alte instituții ale statului român…

—-
(Pag. 16)
“Bunele practici privind agențiile anticorupție”

Unul dintre cele 5 exemple:
“Direcția Națională Anticorupție din România (DNA). DNA este un parchet specializat în combaterea corupției la nivel mediu și înalt. Aceasta și-a demonstrat competența, păstrându- și totodată imparțialitatea, în ceea ce privește efectuarea de investigații și urmăriri penale în cazuri presupuse de corupție la cele mai înalte niveluri de politică, în cadrul sistemului judiciar și în alte sectoare precum administrația fiscală, în domeniul vamal, al energiei, al transporturilor, al construcțiilor, al sănătății etc. În ultimii șapte ani, DNA a trimis în judecată peste 4 700 de persoane. 90,25% din cazurile trimise în judecată au fost confirmate prin hotărâri judecătorești definitive. Circa 1 500 de inculpați, dintre care aproape jumătate ocupau funcții foarte înalte, au fost condamnați prin intermediul unor hotărâri judecătorești definitive. Aceste rezultate remarcabile au putut fi obținute grație structurii DNA care include, în afară de procurorii care conduc și supraveghează investigațiile, membri ai poliției judiciare, precum și experți în economie, finanțe și informatică”, a precizat fostul ministru.


Distribuire articol: