EDUCAŢIE/CULTURĂ

Teleșcoala, din 16 martie la TVR2

În contextul închiderii școlilor, postul public de televiziune va difuza din 16 martie 2020, ore de pregătire a elevilor care susțin în acest an examenele de Bacalaureai ți Evaluare Națională. Mai mult, aceste ore se vor ține până în luna iunie, chiar dacă elevii vor reveni, între timp, la cursurile de la clasă.

Potrivit http://www.tvr.ro „Teleşcoala” poate fi urmărită, din 16 martie, pe TVR2, zilnic, între 9:00-10:00 când profesori cu experiență, vor preda din studio, ore de română şi matematică pentru clasa a VIII-a. Pentru clasa a XII-a este rezervat intervalul orar 15:00-16:00, după următorul program: două lecţii săptămânale de română şi matematică şi câte o lecţie pe săptămână de biologie, chimie, fizică, istorie şi geografie.

Cursurile se vor găsi atât pe canalul Youtube al TVR, online pe TVR+, cât şi pe site-ul www.tvr.ro. Predarea se va face după manualele aprobate de Ministerul Educației și Cercetării, iar pe ecranul virtual elevii-telespectatori vor avea o bună vizibilitate la tot ceea ce lucrează profesorul pe un laptop.„Teleşcoala”  este o emisiune care a existat în grila TVR 2 la începutul anilor ’70 și a fost difuzată până în anii ’80, când programul tv a fost scurtat.