POLITICĂ

Ludovic Orban: Singurul partid din România care contează în Europa este Partidul Național Liberal

Cu cat PNL este mai puternic in Romania si in Europa, cu atat Romania este mai puternica in Europa. Cu atat interesele romanilor la nivel european sunt mai bine reprezentate. Din pacate pentru tara noastra, PSD si ALDE nu conteaza in familiiile lor politice, fiind considerate nefrecventabile de partenerii lor politici europeni. Ganditi-va ca PES l-a desemnat candidat la Presedintia Comisiei Europene pe Frans Timmermans, unul dintre cei mai mari critici ai guvernarii PSD- ALDE.

Congresul Partidului Popular European (PPE), cea mai puternica familie politica din Europa, a fost o ocazie foarte buna pentru delegatia PNL de a sustine interesele Romaniei in fata partenerilor din celalate tari europene. In doua zile de congres, in paralel cu dezbaterile din plen, am avut intalniri bilaterale cu presedintele si secretarul general PPE, cu 3 prim-ministri, cu 5 comisari europeni din domenii foarte importante pentru Romania ( agricultura, buget, digitalizare, relatii de vecinate ), cu presedinti de partide partenere ( dintre care unele vor castiga alegerile viitoare ), cu alti lideri europeni importanti.

Nu in ultimul rand, candidatul sustinut de PNL, Manfred Weber, un om foarte apropiat de PNL, a fost votat de Congres candidat oficial la Presedintia Comisiei Europene si, cel mai probabil, va conduce Comisia Europeana dupa alegerile din mai.